• Steeds vaker een eigen risico

  Steeds meer consumenten nemen een vrijwillig eigen risico in de zorgverzekering. In 2014 koos bijna een kwart er voor om het verplichte eigen risico van 360 euro vrijwillig te verhogen met een bedrag tussen de 100 en 500 euro. Enkele jaren geleden nam nog slechts een paar procent een eigen risico.
  lees meer
 • Veel overstappers bij energie

  Tien jaar geleden konden consumenten voor het eerst van energieleverancier wisselen. Inmiddels is meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens minstens eenmaal overgestapt naar een andere energieleverancier.
  lees meer
 • Meer OZB bij lagere woningwaarde

  Ondanks het feit dat de gemiddelde woningwaarde in Nederland de afgelopen vier jaar met 13 procent is gedaald, steeg de OZB harder. In 2015 weer met gemiddeld 2,38 procent.
  lees meer
 • Tips tegen koude voeten

  Eenderde van de vrouwen heeft regelmatig last van koude voeten. Maar hoe komt het dat de één zelfs in de winter nog op blote voeten kan lopen, terwijl de ander in de zomer wollen sokken draagt? En wat kunt u tegen koude voeten doen?
  lees meer
 • Meer ouderen geconfronteerd met geweld

  In 2013 kregen 23.000 65-plussers te maken met geweld. Dat is één procent van alle 65-plussers. In de periode van 2008 tot 2009 was dat nog de helft. De daders blijken vaak buurtgenoten te zijn.
  lees meer
 • Geldkwesties december 2014

  Kleinkind bij oma laten intrekken, loopt haar AOW gevaar? Het onterven van uw zoon, hoe gaat dat in zijn werk? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u in de geldkwesties van december.
  2
  lees meer
Abonneren op Artikelen