Duur en goedkoop uit eten in Rotterdam

In Rotterdam kunt u, goedkoop of duur, lekker uit eten. Iens heeft deze week 3 dure en 3 goedkope restaurants geselecteerd voor u. Kijk verder welke restaurants dat zijn.

Parkheuvel behoort al jaren tot de absolute top en is dé klassieker van Rotterdam. Het zal geen verrassing zijn dat het restaurant bij veel culi’s op het verlanglijstje is terug te vinden. Voor hen is het hoog tijd om dat verlangen eens te vervullen, want dit is het perfecte seizoen om hier eindelijk eens te eten. De lente is een grote inspiratiebron voor een kok en ook Erik van Loo en zijn brigade  zijn verzot op de frisse smaken van het jaargetijde. In de keuken van Parkheuvel betekent lentekolder lammeren uit het Geuldal, zeekraal, Kaapse viooltjes, asperges en lamsoren. Wie krijgt daar nou geen lentekriebels van?

Als er een restaurant is dat gastronomisch Nederland het afgelopen jaar heeft doen gonzen van opwinding dan is het Ivy wel. Chef-kok Francois Geurds heeft zich ontpopt tot een ware smaaktovenaar die zijn gasten keer op keer weet te verrassen met bijzondere bereidingen en onwaarschijnlijke smaakcombinaties waarmee hij altijd probeert alle zintuigen te prikkelen. Het gaat misschien meer om smaakbeleving en mondgevoel dan om eten zoals de meeste mensen dat gewend zijn, maar het is zonder meer culinaire kunst.


Het all you can eat-concept is in Nederland inmiddels erg succesvol gebleken. En met twee vestigingen in Rotterdam en nog vier in de rest van Nederland is Sumo dat zeker. Vooral voor de echte sushifans is het een uitkomst; onbeperkt genieten van hun favoriete hapjes voor een vast bedrag. Er zijn wel spelregels. Het belangrijkste is dat ze hier geen verspilling tolereren. Gerechten die je niet op krijgt, moet je bijbetalen. Daarnaast is er een tijdsbeperking, voor de lunch heb je twee uur en voor het diner tweeënhalf uur. Dit is natuurlijk niet meer dan billijk en voor de prijzen die ze hier hanteren, krijg je zeker waar voor je geld.

Duur


Goedkoop

 

IENSVoor u geselecteerd door IENS

 

 

Auteur 
Bron 
  • IENS