Gegrilde aubergine met geitenkaas

aubergine
Getty Images

Probeer deze traktatie uit de Turkse keuken! Heerlijke zachte geitenkaas met gegrilde aubergine. Geniet ervan!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • Citroensap
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en snijd de aubergines in dunne plakken.
  2. Wrijf de plakken in met een drup citroensap en wat peper.
  3. Leg ze op een platte schaal en bestrijk de plakken met olie.
  4. Gril de aubergines onder een voorverwarmde grill in ca. 5 minuten gaar en lichtbruin.
  5. Verkruimel de geitenkaas over de aubergines en laat de kaas onder de grill een beetje smelten.


Menusuggestie

Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees in tomatensaus en zilvervliesrijst.


Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram varkensfiletlappen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum