Nuttige, leuke en slimme apps

Maar ook digivragen en het favoriete gadget van Bibian Mentel

Getty Images

Niet meer weg te ­denken op uw ­smartphone of ­tablet: apps, programma’s die u snel toegang geven tot ­specifieke ­informatie, spelletjes of communicatiemogelijkheden. Kent u deze al?

✺ Communicatie

Op de meeste smartphones zit al een app geïnstalleerd waarmee u kunt mailen en sms’en. WhatsApp heeft inmiddels diezelfde status. Daarmee is het versturen van berichtjes gratis. U kunt er ook foto’s en filmpjes aan toevoegen. Bellen kan (nog) niet met Whats­App. Daarvoor kunt u gebruik maken van de app van Skype. Daarmee kon u al bellen via de pc, maar via de mobiele telefoon werkt het eigenlijk nog beter. U kunt met Skype ook chatten en videobellen, al is dat laatste afhankelijk van uw toestel.

✺ Muziek

Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt dat ouderen Spotify nog niet hebben ontdekt. Dat is jammer. Want hiermee krijgt u gratis toegang tot miljoenen liedjes. U kunt een album of artiest uitzoeken en de liedjes afspelen. Met een abonnement voor een tientje per maand beschikt u over meer mogelijkheden en hebt u geen last van reclames. Muziekliefhebbers zullen naast Spotify ook veel lol beleven aan Shazam. Als u op deze app klikt wanneer u zich bij een leuk liedje afvraagt ‘Van wie is die ook alweer?’, gaat de applicatie op zoek naar de titel en de zanger. Werkt verbluffend goed.

✺ Voeding

Een leuk recept gevonden op de website van Albert Heijn? Dan maakt Appie het u wel heel gemakkelijk. Met één druk op de knop worden de ingrediënten automatisch toegevoegd aan een digitaal boodschappenlijstje. Daarop kunt u ook toiletpapier en boter zetten als dat op is. U kunt lijstjes aanmaken voor alle dagen van de week en die tevoorschijn toveren in de winkel. De app zet de producten in de juiste loopvolgorde, zodat zoeken makkelijker is. Hij laat ook bonusaanbiedingen zien van de benodigde producten. Geen lekker recept gevonden? Kijk dan eens op de Recept van Dag-app van 24Kitchen. Geen zin om te koken? Zoek een goed restaurant uit via Iens. Daarop kunt u de ervaringen van de gasten van bijna 20.000 Nederlandse restaurants lezen.

✺ Gezondheid

Bang dat u te zwaar wordt of ongezond eet? Gebruik dan de Eetmeter-app. Deze app houdt bij wat u iedere dag eet en of u te veel calorieën en ongezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Twijfelt u of u een arts nodig hebt? Kijk dan eens op de Moet ik naar de dokter-app. U geeft aan wat uw leeftijd is, of u een man of vrouw bent en wie uw huisarts is. Vervolgens geeft u op een plaatje van het menselijk lichaam aan waar de klachten zich bevinden en beantwoordt u een aantal vragen. Ten slotte vertelt de app of het nodig is de huisarts te bellen. Moet u zelf hulp verlenen, maar weet u niet hoe? Dan biedt de EHBO-app uitkomst met tips, trucs en de weg naar de dichtstbijzijnde hulppost.

✺ Weer
Getty Images

Buienradar is de populairste weer-app. Daarmee kunt u zelfs op straatniveau zien of er regen zal vallen en wanneer. Leuke extra’s zijn de RTL-weervideo’s en de mogelijkheid om weerfoto’s te uploaden die Helga van Leur ’s avonds wellicht enthousiast op tv laat zien. Wilt u niet alleen een regenbui, maar ook een hooikoortsaanval voor zijn? Kijk dan op Pollennieuws, waarop staat wanneer en waar de kans op hooikoorts het grootst is. De Yahoo Weather-app is een aanrader voor wie uitgebreide weerinformatie wil in combinatie met mooie foto’s van de locatie waar u zich bevindt.

✺ Ontspanning

Wie zich verveelt in de trein, kan zijn tijd nuttig besteden met Duolingo. U verbetert spelenderwijs uw Engels. Volgens SeniorWeb is het een van de populairste apps.
Kijkt u ’s nachts graag naar de sterren? Gebruik dan SkyView. Via de camera van uw toestel geeft de app aan waar bijvoorbeeld de Grote Beer zich bevindt. De app is er niet in een Android-versie, maar een goed alternatief is Star Chart. Foto’s bewerken en delen via social media kan met Instagram. Dat is na Facebook het populairste programma om foto’s te bewerken en te delen. Tot slot hebt u met Wikipedia een gratis encyclopedie bij de hand, zodat u altijd goed beslagen ten ijs komt. Op YouTube vindt u leuke gratis filmpjes. En Google Maps is de beste gratis app om een route te bepalen en nooit meer de weg kwijt te raken.

Bron 
  • Plus Magazine