Nazomeren in Londen

Getty Images

Er is misschien geen betere tijd om Londen te bezoeken dan in de nazomer. Het weer is er regelmatig beter dan in Nederland, er zijn minder toeristen dan in het hoogseizoen en er worden heel wat evenementen georganiseerd. De redactie van Tix.nl zette enkele van de leukste nazomerse bezienswaardigheden en uitstapjes voor u op een rijtje.

Street Feast: pimpelen en smikkelen

Tot 21 september is het een gezellige drukte in het oosten en zuidoosten van Londen, bij Street Feast. Smulpapen en levensgenieters komen hier bijeen om hun avondeten bij verschillende kraampjes af te halen. Denk aan Koreaanse burrito’s, gefrituurde kip, Taiwanese lotusbroodjes, de lekkerste wijnen en frozen margarita’s. Elke vrijdag en zaterdag vanaf 17:00 uur.

Getty Images

Bekijk Londen vanaf het water

Een heel ander beeld van Londen krijgt u als u per boot door Little Venice vaart. Deze ‘waterbus’ tussen Paddington en Camden voert u over het historische Regents Canal, met tal van bezienswaardigheden langs de route. Een prachtige en sfeervolle excursie voor een zonnige nazomerdag.

Getty Images

Slenter door Hyde Park

Even aan de gebouwen ontsnappen? Het immense Hyde Park is nauw verweven in de geschiedenis van Londen. De Rolling Stones en Queen speelden hier en in 2012 werden de microfoons van Paul McCartney en Bruce Springsteen er nog uitgezet toen ze –naar de zin van de gemeente– te lang doorspeelden. Tussen de vijvers, gazonnen en wilgen is de Speakers’ Corner een bijzondere plek: iedereen mag hier op een sinaasappelkistje de wereld toespreken, wat vele excentriekelingen aantrekt.

Boundary Rooftop: terras met uitzicht

Voor de beste terrassen gaat u in Londen de hoogte in. Boundary Rooftop is een voorbeeld van de luxe dakterrassen die de Britse hoofdstad nu sieren. Geniet van prachtige uitzichten over de stad en geniet van heerlijke craft beers en cocktails in een exclusieve sfeer.

British Museum: ontdek de Ming-dynastie

De wisselende exposities maken dat het British Museum elke keer weer wat nieuws heeft te bieden. Vanaf 18 september is het de beurt aan een collectie van kunstwerken uit de periode van de Ming-dynastie, die de basis voor het moderne China legde. De creativiteit en handelsdrift in die periode maakte van China toen al een ware wereldmacht. Maar liefst 20 musea lenen voor deze expositie hun objecten aan het British Museum uit.

Buckingham Palace: als de kat van huis is...

Driewerf hoera, want Koningin Elizabeth is tot 28 september op vakantie. Dat betekent dat de State Rooms in Buckingham Palace voor het publiek toegankelijk zijn. In deze spectaculaire balzalen hangen o.a. schilderijen van Rembrandt, Rubens en Vermeer. Ook een wandeling door de paleistuinen hoort bij de route. Boek uw toegangskaartje van tevoren op internet.

Getty Images
Auteur