Poll: veranderingen in de zorg. Waar wilt u wonen?

Getty Images

Het zal u niet ontgaan zijn: per 1 januari verandert er veel in de langdurige zorg. De gemeenten krijgen er taken bij, maar niet genoeg geld om al die extra verantwoordelijkheden te realiseren. Dat betekent dat er flink bezuinigd zal worden.

Als mensen iets gaan mankeren, wordt thuishulp niet als vanzelfsprekend meer toegekend. De gemeente is verplicht om eerst onderzoek te doen naar de hulp die men zelf kan regelen met het eigen netwerk van familie, vrienden en buren. Armlastige gemeenten zetten zonder pardon het mes in de thuishulp, anderen zullen coulanter zijn.

Waar je woont, wordt belangrijker dan voorheen. Toch zijn er maar weinig mensen die van plan zijn om te verhuizen naar een gemeente waar het beter toeven is. Nog geen 4% van de Pluslezers is van plan om dit te doen, bleek uit een recent eigen onderzoek van Plus Magazine.

Waar wilt u dan wél zijn, als u iets gaat mankeren, in deze nieuwe tijd van bezuinigingen op de zorg? Het is een vraag die ieder van ons zich vroeg of laat zal stellen. Gewoon in het huis waar u altijd al woonde? Of bij de kinderen in de buurt? Of juist in een seniorenwoning te midden van leeftijdgenoten en dus ook lotgenoten? Of bent u helemaal niet bereid om over deze vraag na te denken? Komt tijd, komt raad?

Wij zijn benieuwd naar uw mening!
Mijn ideaalbeeld voor mijn oude dag is:

  • Dichterbij de kinderen wonen
  • Een seniorenwoning, tussen leeftijdsgenoten
  • Blijven zitten waar ik zit (mijn eigen huis)
  • Anders, nl….

Breng rechtsboven van dit artikel uw stem uit.

Auteur