Vijf must see’s in Lima

Getty Images

Gelegen aan de kust, tientallen bezienswaardigheden met Spaanse namen, kathedralen en paleizen gebouwd in barok of koloniale stijl, een bruisend uitgaansleven met een passie voor theater en dans. Dat zijn de ingrediënten voor een bezoek aan Lima, de hoofdstad van Peru.

Top 5 must see’s in Lima

Larcomar 9,0

Larcomar is een winkelcentrum met uitzicht op zee! Het ligt in de wijk Miraflores en wordt voornamelijk bezocht door de plaatselijke bevolking en toeristen. ‘Als u de drukte van het centrum wilt ontvluchten voor een bezoek aan de bioscoop, even lekker bowlen, genieten van lekker eten of souvenirs kopen dan bent u hier aan het juiste adres! Hier heeft u echt schitterend uitzicht op de zee en de Peruaanse kustlijn. Heerlijk om hier een avondje te verblijven.’ schrijft Bart op Zoover over Larcomar.

Getty Images

Lima Cathedrál 8,4

Deze kathedraal is gelegen aan de Plaza Mayor en gebouwd op verzoek van de stichter van Lima, Pizarro. ‘Het is echt de moeite waard om deze kathedraal te bezichtigen. De kathedraal is in barokstijl gebouwd, heeft gigantische houten deuren en binnen zijn veel interessante schilderijen en plafondschilderingen te zien. Echt een geweldige bezienswaardigheid!’ schrijven bezoekers op Zoover over Lima Cathedrál.

Getty Images

Basílica y Convento de San Francisco de Lima 8,1

Deze basiliek is erg belangrijk voor de Peruanen omdat hier de heilige San Judas Tadeo begraven ligt. Op elk tijdstip van de dag vind je hier mensen die aan het bidden zijn. ‘Naast de prachtige schilderijen, wandschilderingen, houten meubels en plafonds heb je hier een bibliotheek die zo in een Harry Potterfilm had kunnen zitten. Bent u in Lima, ga dan echt een bezoek brengen aan deze basiliek!’ aldus bezoekers op Zoover over Basílica y Convento de San Francisco de Lima.

Getty Images

Parque del Amor 8,0

Als u wel eens in Parc Guell in Barcelona bent geweest, dan heeft u al een beetje een beeld hoe Parque del Amor er uit ziet. Het park in Lima is in Gaudi’s stijl nagebouwd. ‘Voor alle verliefde stelletjes heb je hier in Lima een mooi park. Het is niet groot, maar je kunt hier heerlijk genieten van het uitzicht. Het park is namelijk gelegen aan een afgrond langs de kust, waardoor je uitkijkt op Larcomar en de oceaan. Echt heel leuk om hier een bezoek aan te brengen!’ schrijft Bas op Zoover over Parque del Amor.

Getty Images

Plaza Mayor 7,7

Plaza Mayor ligt in het oude stadsdeel van Lima. De stad is hier omheen gebouwd. U vindt hier onder andere het werkpaleis van de president en zoals eerder genoemd, ligt ook de Lima Cathedrál aan dit plein. ‘Op Plaza Mayor kunt u de mooie koloniale architectuur bewonderen. Rondom de plaza zijn meerdere winkelstraten gelegen en ook een aantal souvenirmarkten waar u leuke souvenirs voor een goede prijs kunt kopen. Op het plein staat een mooie fontein en veel bankjes waar u lekker kunt zitten om rond te kijken en te genieten van Lima.’ zeggen bezoekers op Zoover over Plaza Mayor.

Getty Images

Ga voor meer vakantiebeoordelingen, foto’s en tips naar zoover.nl >>

Getty Images
Auteur 
Bron 
  • Zoover.nl