'Energierondje’ kan 900 euro opleveren

Getty Images

Huurders kunnen tot 900 euro per jaar besparen door energiebesparingsmaatregelen te treffen in hun huurwoning. In een stopcontact, op het dak of in de ramen laten huurders onnodig veel geld liggen. De Woonbond is daarom met de campagne ‘Er zit geld in je huis’ begonnen.

De campagne is onderdeel van het project ‘Bespaar energie met de Woonbond’. Op de website www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl/ kunnen huurders terecht voor een rondje energiebesparing.

Op de site staan tips voor maatregelen die huurders zelf kunnen trekken, zoals stekkers uit het stopcontact halen of dikke gordijnen ophangen. Ook zijn er maatregelen die huurders samen met verhuurders kunnen treffen, zoals het plaatsen van dubbelglas of dakisolatie.

Besparing

De Woonbond becijfert dat het bij oude woningen ruim honderd euro per jaar scheelt om de verwarming ’s nachts en bij het weggaan lager te zetten. Elektrische apparaten niet op stand by te zetten, maar helemaal uit te zetten, scheelt zo’n vijfenzeventig euro op jaarbasis. Een spaardouche bespaart aan water en gas zo’n vijftig euro per jaar.

Alle maatregelen bij elkaar opgeteld leveren een gemiddeld huishouden rond de negenhonderd euro per jaar op. Dat is maandelijks bijna de helft van de gemiddelde energierekening (160 euro).

Bron: woonbond.nl

Auteur