Geef een dagje strand

Een onvergetelijke dag voor ouderen

Getty Images

Het Nationaal Ouderenfonds zamelt geld in om kwetsbare en eenzame ouderen een dagje strand te geven. Er is al € 2460 binnen, maar dat moet € 16.000 worden.

Ook dit jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds weer een dagje naar zee voor ouderen die soms al 20 jaar de zee niet hebben gezien. Het eerste stranduitje was dit jaar op 20 juni en de uitjes gaan door tot en met september. De ervaring van het Ouderenfonds is dat de ouderen die zij een dagje zee bezorgd heeft daar veel plezier aan beleven en dat ze veel nieuwe mensen ontmoeten. Het Nationaal Ouderenfonds draagt met de dagjes zee bij aan de bevordering van sociale contacten en de bestrijding van eenzaamheid. Dat laatste is een van de speerpunten van het Ouderenfonds.

Bijdrage

Om de kwetsbare en eenzame ouderen naar zee te brengen is echter geld nodig. Ongeveer € 30 per deelnemer. De oudere die naar zee gaat betaalt zelf € 10. Het fonds heeft al € 2460 binnen, maar dat moet € 16.000 worden. De actie sluit op 29 augustus, u hebt dus nog tijd om een bijdrage te storten en daarmee een oudere een onvergetelijke dag te bezorgen. Meer info vindt u hier.

Bron 
  • Proud to be Senior