Lekker eten en drinken op Texel

Getty Images

Steeds meer fijnproevers ontdekken dat er op Texel op culinair gebied veel te beleven en te ontdekken valt. Niet voor niets haalt het eiland regelmatig de kolommen van culinaire gidsen en top-100 lijstjes. Plus Online zet alvast een aantal culinaire feestjes voor u op een rij - voor in de agenda!

Amuse Tour in Oudeschild

Iedereen die van vis houdt, brengt natuurlijk een bezoek aan de Texelse vissershaven Oudeschild met z’n gezellige restaurants rond de haven. Tijdens de Amuse Tour op 10 juni 2016 maken deze restaurants er echt iets bijzonders van: van 17 tot 22 uur kunt u in de verschillende restaurants aanschuiven voor ambachtelijk bereide amuses van producten en ingrediënten van het eiland.

Er worden bijpassende wijnen bij geserveerd - een avondje pure verwennerij voor de inwendige mens dus. Meer informatie vindt u op https://www.amusetour.nl/amusetour/oudeschild/.

Beach Food Festival Oudeschild

Op 29 en 30 juli is het Waddenstrand van Oudeschild het decor van Texels eerste Beach Food Festival. Voor dit festival verzamelen koks van Texel en van het vasteland zich rond zestien foodtrucks en mobiele keukens om daar samen de sterren van de hemel te koken. Op het menu: zoveel mogelijk lokale producten, zoveel mogelijk duurzaam, met daarbij als bijzondere doelstelling zo min mogelijk afval te creëren door herbruikbare en gerecyclede producten te gebruiken.

[ITEMADVERTORIAL]

Met dit Beach Food Festival willen de Texelaars de eilandbezoekers laten zien hoe het Texelse buitenleven eruit ziet: ontspannen samenzijn met de natuur als onmisbare factor. Meer informatie over dit initiatief vindt u op www.beachfoodfestival.nl.

Zilte groenten op het Zilt Proefbedrijf

Wie aan Texel denkt, denkt onwillekeurig ook aan de zilte zee. Op het Zilt Proefbedrijf gaan ze nog een stapje verder: daar doen ze onderzoek naar de teelt van zogeheten zilte gewassen. Geen overbodige luxe, want de bodem in Nederland - én in de rest van de wereld! - verzilt, waardoor het steeds moeilijker zal worden normale gewassen te verbouwen. Bij het Zilt Proefbedrijf willen ze daarom weten wat er zoal mogelijk is met de teelt van zilte groenten en aardappels.

De teelt is 100 procent biologisch en bemesting wordt gedaan met zeewier. In de maanden juni tot en met september organiseert Zilt Proefbedrijf iedere donderdag rondleidingen, waarbij de gasten de groenten en aardappels ook kunnen proeven. Daarnaast vertellen de medewerkers alles over de teeltwijze en neemt u een kijkje in de testlocatie en op de proef- en productievelden. Een absolute must voor iedereen die wil weten hoe de toekomst van ons eten eruit ziet. Meer informatie op www.ziltproefbedrijf.nl.

Auteur