Blini s met gerookte zalm en tomatencreme fraiche

Sonja van der Rhoer
Een heerlijk amuse recept met gerookte zalm en kaviaar.

Ingrediënten

  • Ingredienten
  • 18 blini’s (kant-en-klaar gekocht)
  • 125 ml crème fraîche (dikke Griekse yoghurt kan ook)
  • 2 (tros)tomaten
  • 6 blaadjes basilicum
  • 3 blaadjes oregano of marjolein
  • 1 takje tijm
  • peper, zout
  • 1 krop kropsla (botersla)
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 potje (imitatie)kaviaar

Bereiding

Bereiding

  • Roer de crème fraîche los. Ontvel de tomaten en pureer ze met de staafmixer of wrijf ze door een zeef.
  • Knip het basilicum, oregano of marjolein en de tijmblaadjes fijn.
  • Meng de tomatenpuree, tuinkruiden, peper en zout naar smaak door de crème fraîche en besmeer de blini’s met dit mengsel.
  • Leg de blini’s op een schaal, leg er gewassen en gedroogde kropsla op, verdeel de gerookte zalm erover en garneer met een lepeltje (imitatie)kaviaar.

Variatie

Maak sandwiches in plaats van blini’s. Neem voor 4 dubbeldekkers: 6 pitabroodjes of 12 sneetjes boerenbrood

  • Snijd de pitabroodjes horizontaal doormidden en rooster ze lichtbruin en knapperig.
  • Rooster de sneetjes brood naar wens.
  • Leg vier broodjes of boterhammen elk op een bordje, leg hier gewassen en gedroogde kropsla op, verdeel de helft van de gerookte zalm erover, dek af met een volgend besmeerd broodje of boterham, leg hier weer sla en zalm op en een lepeltje kaviaar.
  • Dek af met het laatste broodje of boterham. Snijd de sandwiches eventueel diagonaal doormidden.
  • Vervang de genoemde tuinkruiden door dille, dragon of kervel.
  • Vervang de gerookte zalm door rauwe of gekookte ham.
  • Vervang de kaviaar door Zweedse kaviaar (alvarkuit), forel- of zalmeitjes.

Tip: Serveer met een glas gekoelde fris fruitige rosé.

Bereidingsduur

gemiddeld + rusttijd

Reactie toevoegen

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.