Echte Belgische wafels

wafels
Getty Images

De Belgische wafels zijn wereldberoemd, maar maak ze nu in eigen keuken met dit recept!

Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 750 gram patentbloem
  • 270 gram lauwe melk
  • 70 gram verse gist
  • 3 eieren
  • 2 eigelen
  • 15 gram zout
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 400 gram zachte roomboter
  • 500 gram parelsuiker

Bereiding

1)Bereid het deeg door alle ingrediënten te mengen behalve de boter en de parelsuiker.

2)Dek het deeg af met een theedoek en laat het vervolgens een half uur rusten.

3)Roer de zachte boter door het deeg en voeg tot slot de parelsuiker toe.

4)Verdeel het deeg in stukken van 100 gram.

5)Begin na 15 minuten met het bakken van de wafels.

6)Warm het wafelijzer voor.

7)Bak de wafels in ongeveer 3 minuten gaar en goudbruin.

8)Eventueel voorzien van een topping als slagroom, aardbeien of gesmolten chocolade van goede kwaliteit.

Auteur