Maaltijdsalade met perzik en ham

Een maaltijdsalade die heel goed in de zomer past Ik volg met eten graag de jaargetijden en ik vind een maaltijdsalade helemaal in de zomer passen. Dan eet je toch geen stamppot? Nee, een salade met een glas wijn en lekker buiten eten!Lenie Nissen (51)
Lenie Nissen

Ingrediënten

  • • 400 g vastkokende aardappelen
  • • zout
  • • 1 rode ui
  • • 1 blik halve perziken
  • • 2 plakken ham à 125 g
  • • 2 appels
  • • 100 g gepelde walnoten
  • • ½ krop botersla
  • • ½ krop lollo biondo
  • • 1 bekertje zure room
  • • ½ bekertje Griekse yoghurt
  • • 2 eetlepels frambozenazijn
  • • 2 theelepels mosterd
  • • peper
  •  

Bereiding

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 1 cm en kook ze in water met zout in circa 5 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken en droogdampen. Pel en snipper de ui. Laat de halve perziken uitlekken en snijd ze op 2 na in kleine stukjes. Snijd de ham in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de rest in stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de ui met de perzikstukjes, de aardappelblokjes, de appel en ¾ deel van de walnoten. Was en droog de sla en pluk de blaadjes in stukjes. Verdeel de sla over een platte schaal en schep het aardappelmengsel erop. Klop een dressing van de zure room, de yoghurt, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak en lepel het over de salade. Snijd de rest van de halve perziken in parten en garneer de salade ermee. Bestrooi met de rest van de walnoten en serveer direct.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Bereidingsduur

25 minuten
Bron:
  • recepten van lezers van Plus Magazine

Reactie toevoegen

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.