Andijvie met olijven en kappertjes

Getty Images

Een verrassende combi!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram andijvie
  • 2 eetlepels olijven
  • 1 eetlepel tapenade met zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

  1. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  2. Snijd de olijven wat kleiner.
  3. Verhit een wok en laat hierin de andijvie op hoog vuur slinken.
  4. Voeg de olijven, de tapenade en de kappertjes toe en warm het geheel goed door.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  •     2 ribkarbonades
  •     1 eetlepel vloeibare margarine
  •     6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast. Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.

Voedingswaarden

Energie 
75kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1230 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum