Anijsbroodjes

Getty Images

Met dit recept maakt u 6 heerlijke anijsbroodjes als nagerecht.

Aantal personen 
6
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 dl halfvolle melk
  • 1/3 pak ( ±150 gram) witbrood mix
  • 2 theelepels anijszaad
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels gestampte muisjes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm.
  2. Doe de broodmix in een kom en meng er het anijszaad, de basterdsuiker en de helft van de gestampte muisjes door.
  3. Kneed het met de melk en de margarine tot een soepel deeg. Leg de deegbal in de kom en laat hem afgedekt 10 minuten rijzen.
  4. Vorm er 6 broodjes van en leg ze op de bakplaat.
  5. Laat de broodjes afgedekt met een schone theedoek 30 minuten op een warme plaats rijzen.
  6. Warm de oven voor op 200° C.
  7. Bak de broodjes in ca. 15 minuten gaar en bruin.
  8. Neem ze uit de oven, bestrijk de nog hete broodjes met water en bestrooi ze met de rest van de gestampte muisjes.
  9. Laat ze afkoelen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht winterse bonensoep.

Voedingswaarden

Energie 
155kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
40 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum