Auberginetajine met kikkererwten

Getty Images

Vandaag staat op het menu: auberginetajine met kikkererwten. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes.
  2. Bak de aubergine in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht.
  3. Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon. Snijd de ui en de knoflook klein en de champignons in plakken.
  4. Snijd de abrikozen in reepjes.
  5. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook met de specerijen. Bak de champignons mee.
  6. Voeg de abrikozen, de tomatenblokjes, 1 dl water en het stukje bouillontablet toe en laat dit 10 minuten koken.
  7. Laat de kikkerwrwten uitlekken en spoel ze af.
  8. Meng er de aubergine en de kikkererwten door en stoof het geheel nog 10 minuten.


Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons: bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje.

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
720 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum