Bloemkoolstamppot met balletjes

Getty Images

Extra lekker door de zongedroogde tomaatjes!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes op olie
  • 2 tomaten
  • Stukje ui
  • 200 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ± 1½ dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
  3. Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
  4. Voeg na 5 minuten koken de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen. Kook dit verder gaar.
  5. Snijd de tomaatjes klein.
  6. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  7. Snijd het stukje ui fijn.
  8. Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui en wat peper.
  9. Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
  10. Voeg de rest van de stukjes verse tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
  11. Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein.
  12. Maak er met de hete melk en de zongedroogde tomaatjes een grove puree van.
  13. Geef de balletjes er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Zongedroogde tomaatjes in olie:
Gebruik een schone vork om tomaatjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot zongedroogde tomaatjes in olie is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum