Cajunkip met zoete aardappel

Getty Images

Een heerlijke zoete aardappel met kip die u zeker zal smaken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 theelepels cajun kruidenmix zonder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram kipfilet
  • 1 (rode) ui

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.
  3. Meng de cajun kruidenmix door de olie.
  4. Schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.
  5. Rooster de blokjes aardappel 10 minuten. Schep ze een keer om.
  6. Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door.
  7. Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 15 minuten mee gaar en bruin bakken.
  8. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
  9. Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.

Menusuggestie

Lekker met spruitjes met appel en rozijnen.

Hiervoor heb je nodig...

  • Spruitjes
  • appel
  • rozijnen

Ingrediënten over?

Kip: was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum