Chinees varkenshaasje

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram peultjes
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 1 blikje bamboescheuten (supermarkt of toko)
  • 2 bosuitjes
  • 1 kleine varkenshaas
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel vissaus (nam pla)
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap
  • 1 theelepel sambal

Bereiding

  1. Maak de peultjes schoon en kook ze in een paar minuten beetgaar.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Laat de bamboescheuten uitlekken.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes.
  6. Verhit de olie en roerbak hierin de plakjes varkenshaas in ca. 5 minuten bruin.
  7. Roerbak de peultjes en de bamboescheuten een paar minuten mee.
  8. Maak het op smaak met de vissaus, de sojasaus en de sambal.
  9. Strooi er de ringetjes bosui en het sesamzaad over.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels bieslook
  • azijn
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
310kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum