Chinese koolsalade met peer

Getty Images

Een lekkere frisse salade met een zoete smaak door de peer.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • ½ komkommer
  • 200 gram chinese kool
  • 1 peer
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  2. Maak een dressing van het citroensap, de olie, 1 eetlepel water en wat peper.
  3. Schil het stuk komkommer en snijd het in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zachte gedeelte. Snijd de helften komkommer in smalle boogjes.
  4. Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in smalle repen.
  5. Hak de pinda's klein.
  6. Schil de peer en snijd hem in blokjes.
  7. Schep de dressing door de peer.
  8. Meng alles luchtig door elkaar. Strooi de pinda's er over.
  9. Bestrooi de schnitzels met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en bruin.
  10. Geef de aardappelen en de koolsalade erbij.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
200 milligram
Auteur