Courgette met citroen

Getty Images

Een heerlijk vegetarisch recept dat snel klaar is. Ook lekker met biefstuk en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1-2 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • Citroensap

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
  2. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in smalle plakken.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de courgette en de knoflook in enkele minuten gaar.
  5. Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil en wat citroensap. Strooi er de pijnboompitten over.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
2 biefstukjes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Halve citroen: Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Voedingswaarden

Energie 
120kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur