Couscous met shoarma en roerbakgroente

Getty Images

Vandaag een lekkere couscous op het menu. Met shoarma, weer eens wat anders. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1/2 bouillontablet
  • 175 gram snelkookcouscous
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • Ca. 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 400 gram roerbakgroente
  • 3-4 eetlepels chilisaus (flesje)

Bereiding

  1. Was de rozijnen.
  2. Breng 3 dl water aan de kook en los het stuk bouillontablet er in op.
  3. Schenk dit over de couscous en voeg de rozijnen toe.
  4. Laat dit 5 minuten wellen. Roer de couscous met een vork los.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees met de shoarmakruiden gaar en bruin.
  6. Voeg de groente toe en roerbak dit mee gaar.
  7. Doe de couscous erbij met wat chilisaus en warm het geheel goed door.
  8. Maak het gerecht op smaak met eventueel wat chilisaus.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum