Forel en papillot

Getty Images

Een verrassingspakketje uit de oven!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 1 sjalot of stukje ui
  • 2 kleine forellen
  • 2 schijven citroen

Bereiding

  1.     Warm de oven voor op 175° C.
  2.     Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3.     Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  4.     Verdeel de snippers sjalot en de plakjes champignons over 2 stukken aluminiumfolie.
  5.     Bestrooi de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en leg de vissen op de champignons.
  6.     Halveer de schijven citroen en leg ze op de forel.
  7.     Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes op de bakplaat van de oven.
  8.     Laat de forel in 20 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  •     400 gram sperziebonen
  •     6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum