Forel gestoofd in mosterd

Getty Images

Overheerlijke vis uit de oven, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine forellen
  • 1 sjalot
  • 3 takjes peterselie
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1-2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Maak de forellen schoon en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper.
  3. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  4. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  5. Meng de ui met de peterselie, de wijn en de mosterd.
  6. Leg de vis in een ovenvaste schaal en schep het mengsel er over.
  7. Verdeel de margarine er over.
  8. Laat de vis afgedekt in de hete oven in 30 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met witlofsalade met sinaasappel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 3-4 struikjes witlof
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
195kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum