Frittata van uien met geitenkaas

Getty Images

Authentiek en eenvoudig. Een heerlijk ovengerecht!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram zoete uiten of 200 gram rode en 200 gram gewone uien
  • 1 eetlepel olie
  • Mespuntje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  • Warm de oven voor op 175° C.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  • Gebruik voor het fruiten van de uien een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
  • Fruit de uien in de olie 10 minuten heel zacht.
  • Laat de uien heel licht kleuren.
  • Voeg de tijm toe met wat peper en pers het teentje knoflook er boven uit.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Klop de eieren los met peper en schenk dit over de uien.
  • Verkruimel de geitenkaas en strooi de kaas er over.
  • Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 komkommer
  • azijn
  • 4 sneetjes volkorenbrood

 

Voedingswaarden

Energie 
255kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum