Gekruide sperziebonen

Getty Images

Met sambal en seroendeng

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel seroendeng

Bereiding

  1.     Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar.
  2.     Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3.     Was de peterselie en knip het klein.
  4.     Fruit de ui met de knoflook in de olie zacht. Bak de sambal kort mee.
  5.     Giet de sperziebonen af en meng ze door het uimengsel.
  6.     Schep de peterselie er door en strooi de seroendeng er over.

Menusuggestie

Lekker met nasi goreng.
Hiervoor heb je nodig...

    8 opscheplepels nasi goreng

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
 

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
260 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum