Geroerbakte wortelen met peultjes

Getty Images

Een gemakkelijk bijgerecht, te combineren met van alles!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram wortelen
  • 100 gram peultjes
  • 1 bosui
  • Stukje citroenschil
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Suiker

Bereiding

  • Maak de wortelen schoon en snijd ze in schuine plakken van 1 cm.
  • Maak de peultjes schoon.
  • Snijd het bosuitje in ringen.
  • Snijd een stukje citroenschil fijn.
  • Verwarm de margarine in een wadjan of braadpan en roerbak hierin de wortelen enkele minuten.
  • Voeg de peultjes, de bosui, de citroenschil en wat water toe en stoof de groente in ca. 7 minuten gaar.
  • Maak de groente op smaak met wat suiker.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kippendijvlees en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram kippendijvlees
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum