Gevulde aardappelen

Getty Images

Met rundersaucijsjes, gezeefde tomaten en peterselie. Smullen maar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 4 takjes peterselie
  • 1 kleine ui
  • 150 gram rundersaucijsjes
  • 1½ dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 eetlepel paneermeel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en hol ze met een mes uit tot een ‘bootje’.
  2. Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water.
  3. Was de peterselie en knip het klein.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
  5. Verwijder het vel van de saucijsjes en doe het vlees in een kom.
  6. Meng de peterselie, de ui, 1-2 eetlepels gezeefde tomaten en het paneermeel door het vleesmengsel.
  7. Schenk de rest van de gezeefde tomaten in een pan.
  8. Schik de voorgekookte aardappelen erin en vul de holtes met het vleesmengsel.
  9. Laat de aardappelen met de vulling met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met andijviesalade met pestodressing.

Ingrediënten over?

Gezeefde tomaten:
Bewaar een rest van de gezeefde tomaten in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep. Vries de gezeefde tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
420kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1850 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum