Gevulde appel met toffeesaus

Getty Images

Vandaag als dessert: gevulde appel met toffeesaus. Een dessert voor de fruitige zoetekauw. Lekker met als hoofdgerecht oriëntaalse hachee, sperzieboontjes en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • Handje rozijnen
  • 2 appels
  • Kaneel
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 20 gram boter of margarine
  • 4 eetlepel melk
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze kort in heet water wellen.
  2. Was de appels en boor de klokhuizen er uit.
  3. Laat de rozijnen uitlekken en vermeng ze met wat kaneel.
  4. Plaats de appels in een kleine steelpan en vul de holtes met de rozijnen.
  5. Schenk er het sinaasappelsap bij en laat de appels in 20 minuten gaar worden.
  6. Smelt de boter of margarine met de melk en los hierin de basterdsuiker op. Klop dit met een kleine garde tot het wat dik begint te worden.
  7. Plaats de appels in schaaltjes en verdeel de toffeesaus er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht oriëntaalse hachee, sperzieboontjes en aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

 

Voedingswaarden

Energie 
245kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum