Gyrosvlees met komkommer-koolsalade en pitabroodjes

Getty Images

Lekker, eten op z'n Grieks. Eet smakelijk, oftwel; 'καλή όρεξη'!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • Bosje radijs
  • ½ bak amerikaanse koolsalade (± 200 gram)
  • 200 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • ± 1 eetlepel gyroskruiden
  • 4 pitabroodjes
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  • Was de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
  • Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  • Meng de komkommer en de radijs door de koolsalade.
  • Snijd het vlees in reepjes en meng er de gyroskruiden door.
  • Rooster de pitabroodjes in de broodrooster bruin en snijd ze open.
  • Bak het vlees met de gyroskruiden in de hete olie in 5 minuten gaar en bruin.
  • Verdeel het over 2 borden en geef de rauwkostsalade en de pitabroodjes er bij.

Voedingswaarden

Energie 
645kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum