Karbonade met tandoorisaus

Getty Images

In dit recept komt het beste van twee werelden bij elkaar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • Ca. 1 eetlepel tandooripasta (potje)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 eetlepel geraspte kokos

Bereiding

  1. Bestrijk de karbonades met tandooripasta.
  2. Laat ze afgedekt in de koelkast een paar uren marineren.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de karbonades in 10-15 minuten bruin en gaar.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Neem het vlees uit de pan en leg het op een voorverwarmd bord.
  6. Bak de ui kort in de pan.
  7. Schenk 1 dl water in de pan en voeg de kokos toe.
  8. Roer alle aanbaksel los van de panbodem en laat de saus even sudderen.

Menusuggestie

Lekker met venkel en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  •     2 venkelknollen
  •     6 opscheplepels zilvervliesrijst

Voedingswaarden

Energie 
215kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum