Kip met ananas

Getty Images

Zelf gemarineerd het lekkerst!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kippendijfilet of kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram verse ananas

Bereiding

  1. Snijd de kip in blokjes.
  2. Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er de ketjap, het citroensap en het gemberpoeder door.
  3. Schep de kip er door en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur staan.
  4. Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.
  5. Bak de tomatenblokjes kort mee.
  6. Voeg de marinade en de ananas toe. Stoof de kip in 5 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte spitskool en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 kleine spitskool
  • 1 eetlepel olie
  • 120-150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine en ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
245kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum