Noedels met kip en groente

Getty Images

Vandaag staat op het menu: noedels met kip. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • ½ spaans pepertje
  • 200 gram kipfilet
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram taugé

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Maak de prei en de paprika schoon.
  3. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes.
  4. Snijd het stukje peper in reepjes.
  5. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
  6. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  8. Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe en stoof het geheel in 5 minuten gaar.
  9. Was de taugé in een vergiet.
  10. Laat de gare noedels uitlekken.
  11. Schep de taugé en de noedels door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden. Strooi het sesamzaad er over.

Menusuggestie

Lekker met een komkommersalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • azijn

Ingrediënten over?

Taugé: taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum