Pangasius gepocheerd in mosterd-roomsaus

Getty Images

Een heerlijk visgerecht voor 2 personen, binnen 15 minuten klaar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1 dl bouillon
  • 75 gram crème fraiche light
  • ½-1 eetlepel grove mosterd
  • ½ dl droge witte wijn
  • 2 stukjes pangasiusfilet

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
  2. Meng de maïzena met een beetje water tot een glad papje.
  3. Breng de bouillon aan de kook en roer de maïzena er door.
  4. Klop er de crème fraiche en de bosuitjes door en laat de saus binden.
  5. Maak de saus op smaak met de mosterd en de wijn.
  6. Breng de saus weer aan de kook.
  7. Bestrooi de visfilets met peper en leg ze in de saus.
  8. Pocheer de vis in ca. 6 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Crème fraîche light: gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de crème fraîche afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Maak van een restje met wat yoghurt en verse kruiden een saus voor een koolsalade of andere rauwkostsalade.

Voedingswaarden

Energie 
245kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1160 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum