Pasta met courgette en tofu

Getty Images

Met pesto, basilicum en parmezaanse kaas!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 150-200 gram volkoren penne of andere pasta
  • 200 gram (gekruide) tofu
  • 2 eetlepels pesto
  • Basilicum
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en de tomaten in stukjes.
  2. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Snijd de tofu in blokjes.
  4. Verwarm de pesto in een hapjespan, braadpan of wok en smoor hierin de ui enkele minuten.
  5. Voeg de courgette en de tomaten toe en smoor de groente gaar.
  6. Warm de tofu kort mee.
  7. Giet de pasta af en meng het groentemengsel er door.
  8. Maak op smaak met kleingesneden basilicum en strooi er aan tafel de kaas over.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
585kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
740 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum