Pasta met olijven

Getty Images

Pasta op z'n vegetarisch! Haal Italië in huis met dit overheerlijke, gemakkelijk te bereiden gerecht. Buon appetito!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren vlindermacaroni of spaghetti
  • 1 bosui
  • 1 vleestomaat
  • 16 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Oregano

Bereiding

  1. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
  3. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees klein.
  4. Snijd de olijven klein.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de uienringetjes zacht.
  6. Voeg de stukjes tomaat, de olijven en de kappertjes toe en warm dit goed door.
  7. Giet de gare pasta af en schep dit door het mengsel. Maak op smaak met peper en wat oregano.

Menusuggestie

Lekker met gekookt ei en broccoli.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 eieren
  • 400 gram broccoli

Voedingswaarden

Energie 
330kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1480 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum