Pittige tofuburgers

Getty Images

Deze vegetarische burger is lekker en gezond.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 volkoren of bruine boterhammen
  • 1 sjalotje
  • 1 klein ei
  • 150 gram tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Rooster het brood krokant en maal het tot kruim.
  2. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  3. Klop het ei los.
  4. Verkruimel de tofu in een kom.
  5. Pers het teentje knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje er boven.
  6. Voeg het sjalotje toe met de geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel losgeklopt ei en wat broodkruim. Meng het goed en vorm er 2 schijven van.
  7. Klop de rest van het ei met een lepel water en wentel de tofuburgers er door. Haal ze daarna door het broodkruim.
  8. Bak de tofuburgers in de hete margarine in ca. 6 minuten heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tofu: bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Voedingswaarden

Energie 
245kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum