Provençaalse karbonade

Getty Images

Vandaag staat op het menu: Provençaalse karbonade. Ook lekker met spruitjes en aardappelen. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 olijven
  • 1 vleestomaat
  • 1 theelepel provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Bestrooi de karbonades met wat peper.
  2. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Ontpit de olijven en snijd ze klein.
  4. Ontvel de tomaat en snijd hem klein.
  5. Smoor de olijven, de stukjes tomaat en de Provençaalse kruiden kort mee met de karbonades.
  6. Neem het vlees uit de pan en voeg 1 dl water toe aan de olijven en tomaat. Breng dit aan de kook en geef de saus bij het vlees.

Menusuggestie

Lekker met spruitjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram spruitjes
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
190kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum