Pruimen met room

Getty Images

Een heerlijk toetje: pruimen met room. Vooral lekker om te nuttigen na het hoofdgerecht van kruidige stoofpot met sinaasappel, venkel en aardappelpuree.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 14 gedroogde pruimen
  • 1 kruidnagel
  • ¼ kaneelstokje
  • Citroenschil
  • 2 theelepels suiker
  • 1 dl rode wijn
  • 2 volle lepels zure room
  • ½ zakje vanillesuiker

Bereiding

  1. Was de pruimen en doe ze met de kruidnagel, de kaneel, de citroenschil, de suiker en de wijn in een pan.
  2. Kook de pruimen op een klein vuur in ca. 20 minuten zacht.
  3. Verwijder de specerijen en laat de vloeistof zonder deksel op de pan inkoken. Laat dit afkoelen.
  4. Roer de zure room met de vanillesuiker glad.
  5. Verdeel de pruimen over 2 schaaltjes en schep de room er op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kruidige stoofpot met sinaasappel, venkel en aardappelpuree.

Voedingswaarden

Energie 
205kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur