Rijstsalade met feta, ham en courgettelinten

Getty Images

Bomvol groente!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • ½ teentje knoflook
  • 8 olijven zonder pit
  • 4 takjes peterselie, selderij of 10 sprieten bieslook
  • Ca. 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 75 gram light feta
  • 100 gram ham in dunne plakjes

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Halveer de sperziebonen en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  4. Kook de sperziebonen in weinig water beetgaar. Kook de laatste minuut de bleekselderij mee.
  5. Snijd de courgette in tweeën en schaaf de courgette in dunne repen. Bestrijk de repen courgette met wat van de olie.
  6. Rooster de courgette in een grillpan lichtbruin.
  7. Pers het halve teentje knoflook er boven uit.
  8. Snijd de tomaten in stukjes.
  9. Halveer de olijven.
  10. Was de kruiden en knip ze klein.
  11. Maak van de rest van de olie, azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de kruiden een dressing.
  12. Meng de sperzieboontjes, de bleekselderij, de tomaten, de olijven en de dressing door de nog warme rijst. Laat dit afkoelen.
  13. Verkruimel de feta grof en meng dit door de salade.
  14. Maak de salade op smaak met peper.
  15. Rol de plakjes ham op.
  16. Leg de rolletjes ham en de courgettelinten op de salade.

Ingrediënten over?

Feta:
Bewaar feta in de gesloten verpakking nog maximaal 3 dagen in de koelkast. Verkruimel wat feta op brood. Lekker met plakjes radijs, tomaat of augurk.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
2950 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum