Rode kool met vijgen

Rode kool met vijgen
Getty Images

Een heerlijke kool met vijgen, laat het u smaken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
  • 4 gedroogde vijgen
  • 4 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • Kaneel
  • Azijn
  • Ca 1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Maak de rode kool schoon en schaaf hem in dunne slierten.
  2. Verwijder van de vijgen het steeltje en snijd de vijgen in vieren.
  3. Breng de rode kool met de vijgen en de specerijen in weinig water aan de kook.
  4. Kook de kook in ca. 25 minuten gaar.
  5. Maak de kool op smaak met azijn en een beetje suiker.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
195kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum