Rode uienpizza met geitenkaas

Getty Images

Krokant kunstwerk uit de oven. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ pak bruinbroodmix
  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram rode uien
  • ± 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • Tijm
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 100 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Maak het broodmix met water en 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat het deeg op een warme plek 30 minuten rijzen.
  2. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  3. Fruit de uienringen in de rest van de olie glazig.
  4. Voeg de balsamico azijn, de basterdsuiker, peper en wat tijm toe. Stoof de uien in 20 minuten gaar.
  5. Warm de oven voor op 220° C.
  6. Rol het deeg uit tot een dunne lap en leg het deeg op een ingevet bakblik.
  7. Beleg het deeg met de uien.
  8. Strooi er de pijnboompitten over en verdeel er de geitenkaas over.
  9. Bak de pizza op de onderste richel van de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.

Ingrediënten over?

Broodmix:
Bewaar een rest broodmix droog en donker in de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Maak van de rest kleine broodjes en bak ze in 15-20 minuten gaar.

Voedingswaarden

Energie 
640kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
2310 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum