Spaghetti met groente en kappertjes

Getty Images

Met deze overheerlijke vegetarische pasta waant u zich in Italië. Buon appetito!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • basilicum

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de paprika in blokjes, de courgette in halve plakken en de knoflook in stukjes.
  4. Snijd de olijven in plakjes.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
  6. Voeg de paprika, de courgette en het blik tomaten met het vocht toe.
  7. Laat de groente gaar worden.
  8. Maak de saus op smaak met peper, de olijven, de kappertjes en basilicum.
  9. Meng de uitgelekte spaghetti er door.

Menusuggestie

Lekker met reepjes varkensvlees.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram ongepaneerde schnitzel
  • 1 eetlepel olie

Ingrediënten over?

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
395kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum