Tagliatelle met kabeljauw en olijven

Getty Images

Een heerlijk hoofdgerecht binnen 30 minuten klaar! Ook lekker met een tomatensalade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren tagliatelle
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 12 zwarte olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 1 dl bouillon
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Snijd de olijven in stukjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook zacht.
  5. Voeg de doperwtjes en de bouillon toe en stoof de doperwtjes gaar.
  6. Bestrooi de kabeljauw met peper en bak de vis in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
  7. Verdeel de vis in stukjes.
  8. Roer de olijven en de kappertjes door de doperwten.
  9. Laat de tagliatelle uitlekken en schep het door de doperwtjes.
  10. Leg de kabeljauwstukjes erop.

Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • 3-4 tomaten
  • 1 bosuitje
  • azijn

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
 

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1960 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum