Tofu met sambal en mango

Getty Images

Zoet en pittig!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • ½ mango
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 theelepels sambal
  • 1 dl kokosmelk
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de schil.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
  6. Bak de ui en wat sambal mee.
  7. Voeg de reepjes peper, de mango en de kokosmelk toe en laat de saus een paar minuten pruttelen.
  8. Maak de het gerecht op smaak met eventueel nog wat sambal en wat sojasaus.

Menusuggestie

Lekker met groene kool en mihoen.

Hiervoor heb je nodig...

    600 gram groene kool
    200 gram miehoen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Mango:
Bewaar een stuk mango afgedekt met plastic folie maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik het in een fruitsalade of als broodbeleg.
 

Voedingswaarden

Energie 
340kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
9 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum