Vissoep met rouille

Getty Images

Vandaag staat op het menu: vissoep met rouille. Ook lekker met bruin (stok)brood. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ kleine rode paprika
  • 1 ui
  • 100 gram wortelen
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram doperwten (diepvries of blikje)
  • 1 vleestomaat
  • 1 eetlepel olie
  • 2½ dl visbouillon (van tablet)
  • 2½ dl tomatensap
  • 250 gram visfilet (bijv. koolvis)

Bereiding

  1. Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
  2. Week het brood in 1 eetlepel water, de tomatenketchup en de olie.
  3. Maak de knoflook schoon.
  4. Verwijder van de peper de pitjes.
  5. Snijd de paprika in stukjes.
  6. Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper en de paprika in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  7. Maak de groente schoon.
  8. Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
  9. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  10. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met peper en pers een teentje knoflook er boven uit.
  11. Voeg de groente toe met de bouillon en het tomatensap. Laat dit 5 minuten koken.
  12. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje peper.
  13. Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 5 minuten zacht koken.
  14. Besmeer sneetjes brood met de rouille en eet dit bij de soep.

Menusuggestie

Lekker met bruin (stok)brood.

Hiervoor heb je nodig...

  •     6 sneetjes bruin stokbrood

Ingrediënten over?

Bewaar een geopend pak tomatensap maximaal 3 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van het tomatensap als pittig drankje met wat Tabasco en klein gesneden basilicum.

Voedingswaarden

Energie 
415kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum