Vloerbrood gevuld met groente en makreel

Getty Images

Een makkelijk en voedzaam recept!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 klein bruin vloerbrood
  • 1 blikje maïs
  • 2 tomaten
  • Stuk komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels slasaus (25% olie)
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 200 gram gestoomde makreel

Bereiding

  1. Snijd het kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
  2. Laat de mais uitlekken.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de tomaten in blokjes, de komkommer in reepjes, de radijs in plakjes en het bosuitje in ringen.
  5. Meng de groente en schep er de slasaus, de tomatenketchup en de kappertjes door.
  6. Verdeel de makreel in stukjes en schep ze door het groentemengsel.
  7. Maak eventueel op smaak met wat peper.
  8. Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op.

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Eet gestoomde makreel op brood of bij de warme maaltijd met wat augurkjes of kappertjes.

Voedingswaarden

Energie 
690kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
35 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
3530 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum