Wrap met korianderchili

Getty Images

Een heerlijke wrap met groente en waarin bonen de hoofdrol spelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 groene of gele paprika
  • 1 klein blikje maïs (uitlekgewicht ca. 120 gram)
  • 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels reepjes jalapeñopepers (pot)
  • 1 dl groentebouillon
  • ½ komkommer
  • ½ bosje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • ½ dl halfvolle of magere yoghurt
  • 4 meergranen tortilla wraps

Bereiding

  1. Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  2. Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
  4. Bak de paprika kort mee.
  5. Voeg de maïs, de kidneybonen, de blokjes tomaat en de reepjes jalapeñopepers toe en giet er de bouillon bij. Laat de chili 10 minuten zacht pruttelen.
  6. Was de halve komkommer en schaaf het stuk in dunne plakjes.
  7. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  8. Pers het teentje knoflook uit boven een schaal en klop er de yoghurt, de helft van de koriander en wat peper door.
  9. Warm de wraps op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Maak het chilimengsel op smaak met de rest van de koriander.
  11. Verdeel de plakjes komkommer, het chilimengsel en de yoghurtsaus over de wraps en rol ze op.

Ingrediënten over?

Gepelde tomaten in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.

 

Voedingswaarden

Energie 
680kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
95 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum