Zalm met krokant korstje

zalm
Getty Images

Goudbruin gepaneerd met couscous

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 1 dl droge witte wijn of bouillon
  • 50 gram snelkook couscous
  • 2 zalmfilets
  • 1 ei (alleen het eiwit wordt gebruikt)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng de wijn met wat peper of de bouillon aan de kook en giet dit over de couscous.
  3. Roer met een vork de couscous los en laat het 5 minuten wellen.
  4. Bestrooi de zalm met peper.
  5. Splits het ei. De eidooier wordt verder niet gebruikt. Klop het eiwit los en haal de zalm er doorheen.
  6. Wentel daarna de vis door de couscous tot de filets er helemaal mee bedekt zijn.
  7. Leg de zalmfilets in een ovenvaste schaal.
  8. Bak de vis in de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon, raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
340kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum