Zomerkoningdessert

Getty Images

Een lekker en zomers dessert!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram aardbeien
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 dl kriekenbier
  • 2 bolletjes vanille-ijs

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  2. Pureer 100 gram aardbeien met het poedersuiker in de keukenmachine of met een staafmixer.
  3. Roer het kriekenbier door de puree en laat de rest van de aardbeien hierin op een koele plaats marineren.
  4. Geef er een bolletje ijs bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gegrilde sardientjes, tomatensalade en volkoren stokbrood.

Ingrediënten over?

Aardbeien
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.
 

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
110 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum